Zoek op deze site:
     
DIT MOMENT IS ANDERS DAN NU
brons
foto: Fred Kies (2001)
 

Over mijn beelden

De fysionomie van een schaduw als plaatsvervanger van een fysieke aanwezigheid bestaat uit een projectie op een deformerende configuratie. De aanvankelijke presentie is vervangen door een imaginaire projectie in het heden. Hypothese Dit Heden of Nu of het moment dat we menen waar te nemen, is een inbeelding als gevolg van associaties. Het Heden is een subject-afhankelijke variabele tijdseenheid waarbinnen activiteiten naar grootste waarschijnlijkheid zouden kunnen plaatsvinden. Alle associatieve ervaringen vormen de bouwstenen tot de inbeelding van het Heden. Als het Heden een inbeelding is door middel van associaties zal de afbeelding van het verleden een projectie zijn, die slechts verbindingen met het Heden kan aangaan indien het Heden hiaten in de associatieve ervaringen vertoont. Maar daar volgt uit dat het Heden een schijnwereld is uit het verleden. Onze werkelijkheid vindt plaats op het moment waarop het begin tevens het einde is en dus dit Begineinde het verleden vertegenwoordigt. Als het moment van de werkelijkheid het Heden of Nu is, dus zonder verleden of toekomst, en tussen het begin en het einde ligt, is het feitelijke Nu tijdloos. Als "ik" op dezelfde wijze bestaat, is "ik" een inbeelding, een schaduw, een gewichtloze projectie op een imaginaire wereld van onbeheerste associatieve ervaringen.

ALLES IS VROEGER VROEGER DAN NU

ALLES IS ANDERS ANDERS DAN NU

Per Abramsen

 
Sculptuur van de dag
sculptuur van de dag

Iamque fretum Minyae Pagasaea puppe secabant, perpetuaque trahens inopem sub nocte senectam

Lees verder
 
Nieuws
Dumque adeunt regem Phrixeaque vellera poscunt lexque datur Minyis magnorum horrenda laborum, concipit interea validos Aeetias ignes et luctata diu, postquam ratione furorem 10 vincere non poterat, 'frustra, Medea, repugnas: nescio quis deus obstat,' ait, 'mirumque, nisi hoc est, aut aliquid certe simile huic, quod amare vocatur.
Lees verder
 
Contact
Phrixeaque vellera poscunt lexque datur Minyis magnorum horrenda laborum, concipit interea validos Aeetias ignes et luctata diu, postquam ratione furorem
email: